škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

K tomu, abychom jasně viděli, často stačí jen změnit úhel pohledu. (Antoine de Saint Exupéry)

Adventní čas v mateřské škole

Ježíšek se nezadržitelně blíží. My v mateřské škole máme za sebou příchod Mikuláše s čerty a andělem. Děti Mikulášovi odrecitovaly básničky, zazpívaly písničky a čertům slíbily, že se polepší a nebudou zlobit. Mikuláš s andílkem dětem nadělili bonbony, perníky, mandarinky a banány. Došlo i na paní učitelky, ale protože nezlobí, ani zde čerti neuspěli a odešli s prázdným pytlem zpět do pekla.
V pondělí 9. prosince a ve středu 11. prosince nás čekalo vánoční posezení s dílničkou. Děti si pro rodiče připravily krátké vystoupení v podobě písniček a básniček. Některé maminky nám napekly cukroví, za to jim moc děkujeme. A nakonec si děti spolu s rodiči vyrobili vánoční ozdoby, svícny, zápichy nebo zdobili perníčky. Při poslechu vánočních koled jsme na chvíli opustili vánoční shon a užívali si vánoční atmosféru.
V pondělí 16. prosince k nám zavítal vytoužený Ježíšek. Dětem nadělil spousty hraček – auta, panenky, stavebnice, zvířátka, puzzle, korálky, společenské hry nejen do školky, ale i omalovánky a plyšovou hračku, kterou si děti odnesly domů.
V posledním předvánočním týdnu jsme si ještě při zpěvu koled upekli cukroví, pohráli si s novými hračkami a vyzkoušeli některé vánoční tradice.
Mateřská škola přeje všem krásné prožití vánočních svátků a do nového roku 2020 pevné zdraví, hodně lásky a spokojenosti.

Advent ms 2019