škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Ať už si myslíš, že to dokážeš, nebo že to nezvládneš, pokaždé máš pravdu. (Henry Ford)

Rej čarodějnic u Rybiček

V průběhu dvou týdnů před oslavou pálení čarodějnic se děti ve třídě Rybiček řádně připravovaly na nastávající slávu. Nápaditě odpovídaly na otázky: Kde čarodějnice bydlí? Co celý den a rok dělají? Na čem a kam létají?

Nezapomněly ani na jejich věrné pomocníky – netopýry, kocoury, havrany, krysy a pavouky. Pavoukům nakreslily krásné pavučiny, které vznikly ze spojování bodů.

Než jsme se s čarodějnicemi setkali osobně, přemýšleli jsme, jak asi vypadají. Zazpívali jsme si písničku Pět ježibab a děti si čarodějnice vykouzlily na papír.

V úterý 25. dubna jsme byli s dětmi pozváni na rej čarodějnic, který se konal na zahradě paní učitelky. Čarodějnice přiletěly v hojném počtu a my jim dali vhodná jména. Jmenovaly se například  Břečťanka, Jeřabinka, Houpajda a babizna, která se nám vysmívala, dostala jméno Chechtalka. Byly tam i další, ale jejich jména byla moc strašidelná.

Po seznámení si pro děti připravily soutěže, zda by prošly v kouzelnické škole přijímacím řízením. Slalom na koštěti děti prolétly jako nic, skákání v kouzelných pytlích bylo pro ně hračkou a přenášení tajných přísad do lektvarů ve zkumavkách se jim podařilo, že i čarodějnice kroutily a svítily očima, co všechno dovedou.

Po přijetí do školy čar a kouzel se děti naučily kouzelná zaklínadla a zaříkávadla. Společně jsme nasbírali bylinky do lektvarů. Natrhali jsme maliní, mátu, mateřídoušku a sedmikrásky. Jedovatým a nejedlým rostlinám jsme se vyhnuli velkým obloukem.

Lektvary byly celkem dva. Ten první byl pro děti zlobivé. Chutnal moc kysele, protože byl ohřátý nad spálenými slovíčky, která byla společně sepsána a do školky mezi kamarády nepatří. Druhý lektvar byl naopak pro hodné a šikovné děti. Měl sladkou chuť a děti jej vypily až do dna.

A jaké čekáme výsledky? Odteď budeme mít ve třídě Rybiček jen samé hodné, milé a laskavé děti.

carodejnice rybicky 2017A

carodejnice rybicky 2017B