škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

K tomu, abychom jasně viděli, často stačí jen změnit úhel pohledu. (Antoine de Saint Exupéry)

Jak jsme krotili divá kola aneb školní kolo dopravky

Na konci dubna se žáci 5. - 8. ročníku zúčastnili školního kola dopravní soutěže.

Nejprve si všichni připevnili slušivé přilby, protože ví, že bez nich nemohou na kolo ani pomyslet! Naskočit na kolo už pro některé problém vskutku byl, holt židle, sedíme-li celý den u počítače, má větší stabilitu. Všichni pevně uchopili řidítka a hurá na start nelehké trati, která měla ověřit zručnost a obratnost. Zdolat lávku, projet osmičku, kličkovat mezi kuželi nebo zastavit přesně na určeném místě nebyla žádná procházka růžovým sadem, a tak se trestné body jen vršily. Nejrychleji a bez nejmenšího zaváhání krkolomnou stezkou projel Ladislav Kabát, z dívek dominovala Olga Kavková.

Sotva si naši cyklisté pofoukali odřeniny z četných pádů a dívky upravily účesy poničené přilbou, vrhli se všichni s vervou na dopravní test. Mnohým úsměv na tváři ztuhl už u dopravních značek, na křižovatkách se někteří ztratili úplně. Dopravní předpisy v malíčku mají Václav Pražák, Aneta Boušková a Marek Kment.

Dopravní soutěž bude mít své pokračování na 34. ročníku okresního kola dopravní soutěže ve dnech 13. - 14. května v Táboře. Do okresu mohou postoupit jen ti nejlepší. Trestné body se sčítají z obou disciplin. V tomto školním roce mají tu čest naši školu reprezentovat v I. kategorii (5. a 6. třída) Václav Pražák, Pavel Camrda, Monika Mašková a Anežka Krejčová. V II. kategorii (7. a 8. třída) si pro sebe postupová místa zabrali osmáci Zdeněk Podskalský, Olga Kavková, Marek Kment a Aneta Boušková.

 


Dopravka 2008