škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Odjakživa jsem byl nepřítelem marného naříkání a kvílení, přesvědčen jsa, že jenom pilná práce a snažení kupředu pomůže. (Karel Havlíček Borovský)

Gabriela Krobová se stala předsedkyní MŠR

Ve čtvrtek 4. října 2007 proběhla první schůze Malé školské rady v tomto školním roce.

Noví radní Malé školské rady během své první schůze vybrali ze svých řad novou předsedkyni. Všemi hlasy byla předsedkyní MŠR zvolena Gabriela Krobová, žákyně 9. třídy. Gabriele tato čestná funkce přináší odpovědnost, neboť nyní je to právě ona, kdo svolává i řídí schůze MŠR a stará se o informovanost  všech žáků a učitelů naší školy o činnosti MŠR.

První setkání radních přineslo pouze jeden návrh k řešení. Byla vyslovena nespokojenost s hlášením ve školním rozhlase na konci vyučovacích hodin. Důvodů bylo několik. Na konci hodiny finišuje práce nejen učitele, ale především samotných žáků. Je téměř nemožné rozdělit pozornost mezi rozpracovaný úkol, test či opakování látky a na obsah školního hlášení. Pan ředitel přislíbil, že vydá pokyn, aby školní hlášení bylo pouze na začátku vyučovacích hodin a nenarušovala průběh výuky.

Během první schůze byli radní opět poučeni o významu Malé školské rady, o úkolech, které pro ně plynou z mandátu, který jim byl dán jejich spolužáky. Jednotliví radní by se nyní ve svých třídách měli stát bedlivými pozorovateli veškerého dění, vrbami, kterým se budete svěřovat, a kamarády, kteří budou připraveni řešit úkoly a problémy, které jim vaše třída předloží. Přejme tedy všem radním mnoho pracovních úspěchů v Malé školské radě!

Právě byla nominována!