škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

K tomu, abychom jasně viděli, často stačí jen změnit úhel pohledu. (Antoine de Saint Exupéry)

VÝSLEDKY VOLEB DO MŠR

Žáci 4. až 9. ročníku se každoročně prostřednictvím voleb do Malé školské rady podílejí na demokratickém řízení naší školy. Jde o zodpovědný krok, během něhož si vyberou ve své třídě dva zástupce, kteří se stanou členy MŠR. Hlasy pro učitele se sčítají podle výsledků ve 4. až 9. třídě dohromady.
Svou premiérovou volbu si odbyli žáci 4. ročníku a za své zástupce si vybrali Moniku Kromkovou (8 hlasů) a Zdeňka Babůrka (6 hlasů). Páťáci opět zvolili Ondřeje Krejčího (6 hlasů) a nově zájmy nejen svých spolužáků z 5. třídy bude hájit Jiří Seidl (5 hlasů). Poprvé byli vybráni do Malé školské rady za 6. třídu Jan Turek (5 hlasů) a Kateřina Zelená ( 5 hlasů). Staronovými radními v MŠR budou Lenka Ťoupalová (12 hlasů) a Lukáš Knotek (6 hlasů) ze 7. třídy. Svůj loňský mandát si v 8. třídě obhájili zástupci Lucie Lišková (6 hlasů) a Marek Květinský (3 hlasy). Nejstaršími a nejzkušenějšími radními z řad žáků budou Marie Burdová (8 hlasů) a Lukáš Strejc (7 hlasů).
Ve všech třídách jsou připraveni náhradníci, kteří v souladu se stanovami Volebního řádu Malé školské rady mohou nahradit výše zvolené členy.
Zároveň s volbou třídních zástupců proběhla i volba radního z řad učitelů naší školy. Ve školním roce 2009 / 2010 byla opět vybrána s celkovým počtem 37 hlasů Martina Sochůrková. Náhradníky z řad učitelů jsou Miloš Veselý (13 hlasů) a Jiří Honza (9 hlasů). Zápisy výsledků voleb budou k nahlédnutí kdykoli na požádání během schůze MŠR.

První zasedání Malé školské rady svolává ředitel školy nejpozději do 30 dnů od vyhlášení výsledků voleb. Na ustanovující schůzi MŠR, kde proběhne volba předsedy, jste již nyní srdečně zváni vy všichni, kterým záleží na naší škole.