škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Jsou toliko dvě strany politické na světě: strana poctivých a strana nepoctivých; poznáte a rozeznáte je podle toho, kterak školství podporují. (Karel Havlíček Borovský)

ePALS Club - Connecting wise people

Our school is situated in a small village in the Czech Republic. We are looking for English-speaking children to email on a regular basis, as a part of our foreign language curriculum. We would love to talk about ourselves, our families, our environment and life in a village in the Czech Republic. Přes 6,5 miliónu studentů a učitelů vylepšuje své dovednosti a zkušenosti tím, že se učí pomocí ePALS. Tato světová síť byla založena v roce 1996 a přináší lidem ve 191 zemích světa nové partnery a přátele. Spojuje lidi všech ras, národností i náboženství.

Jak jsme využili čtvrtou hodinu angličtiny, kterou stát nadělil žákům 7. až 9. třídy? Probudili jsme k životu náš klub dopisování, který jsme nazvali podle kanadského serveru ePALS. Brzy vám budeme moci sdělit své poznatky o světě daleko za hranicemi naší vlasti. Dnes jen telegraficky. Sedmá třída si dopisuje s King Abdullah 2 School for Excellence ve městě Irbid v Jordánsku. Pro potíže s Internetem v Jordánsku ještě přibude Osceola Middle School v Semimole ve státu Florida – USA. Osmáci si zatím dopisují s Nashua Children’s Home v Nashua, New Hampshire – USA. Devítka pak odstartuje spolupráci s École Mrg. Belzile v Saint-Ulrie ve státě Quebec – Kanada.

Jordanians