škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Mnohem lepší je odvážit se velkých věcí, získat slavná vítězství, i když se střídavými nezdary, než se řadit k těm ubohým duchům, kteří se ani moc neradují, ani netrpí, protože žijí v šedivém soumraku bez vítězství a porážek. (Theodore Roosevelt)

Workshop v Parkhotelu Hluboká nad Vltavou

V pondělí 6. června se žáci 8. ročníku zúčastnili kuchařského workshopu v Hluboké nad Vltavou pořádaného Jihočeskou hospodářskou komorou.
Z Chotovin jsme vyjížděli v 8 hodin ráno a v 9 hodin jsme již vystupovali před Parkhotelem v Hluboké nad Vltavou. Autobus nás zavezl přímo před hotel. Na recepci jsme již byli očekáváni. Po krátkém úvodu jsme zamířili do konferenčního sálu. Tam jsme se dozvěděli, že hotel patří do velké skupiny hotelů LH-HOTELS, byli jsme seznámeni s historií hotelu, kapacitou lůžek, a všemi dalšími službami, které hotel nabízí.
Následovala prohlídka hotelu. Prohlédli jsme si recepci, kongresový sál, posilovnu, hotelové wellness a pokoje. Prohlídku jsme ukončili návštěvou Lovecké chaty, která je také součástí hotelu.
Druhá část programu – workshop se odehrávala v hotelové restauraci. Tam jsme se rozdělili na dvě skupiny. První skupina se pod vedením zkušené barmanky učila míchat nápoje. Nyní již každý z nás zvládne výborné mochito nebo třeba piňakoládu. Samozřejmě nealko. Druhá skupina se přesunula ke stolu, kde již bylo vše připraveno k přípravě suši. Pan kuchař nám vše vysvětlil a pak jsme pod jeho vedením i sami suši vyráběli.
Co jsme vyrobili, to jsme také snědli a vypili. Krátce před polednem jsme se s hotelem rozloučili a s plnými žaludky odjížděli domů. Věřím, že bude tato nová zkušenost pro některé žáky nápomocna při výběru školy a povolání v 9. ročníku. 

Parkhotel Hluboka 2022