škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Jsou toliko dvě strany politické na světě: strana poctivých a strana nepoctivých; poznáte a rozeznáte je podle toho, kterak školství podporují. (Karel Havlíček Borovský)

Mobilní dopravní hřiště

Cyklistická sezóna se blíží, mnoho našich žáků využívá jízdní kolo k cestě do školy, další podnikají cyklistické výlety s rodiči. Snažíme se dělat pro bezpečnost našich dětí maximum. Pravidla silničního provozu jsou pevnou součástí výuky, důležitá je však i praxe. Z těchto důvodů jsme i v letošním roce s radostí přijali nabídku Domu dětí a mládeže na zapůjčení mobilního dopravního hřiště.
V úterý 19. dubna se prostor před kulturním domem zaplnil dopravními značkami a vyznačenými silnicemi a křižovatkami. Na tomto dopravním hřišti se při výuce postupně vystřídali všichni žáci od 1. do 5. ročníku naší školy. Jezdili jsme na vlastních kolech i na připravených koloběžkách. Jet po pravé polovině „vozovky“, dodržovat pravidla přednosti v jízdě a udržet se na kole či koloběžce bylo občas tvrdým oříškem a tak vznikaly i komické situace. Velkým přínosem byla i přítomnost příslušnice Policie ČR – dopravního inspektorátu Tábor. Prohlídka policejního vozu s ukázkou sirény byla pro mnohé děti neopakovatelným zážitkem.
Naším největším nepřítelem se ale ukázalo počasí, které bylo vskutku aprílové. Některým třídám svítilo sluníčko, další třídy však i trochu promokly. Přesto můžeme říci, že se dnešní akce povedla a doufáme, že znalosti a dovednosti, které jsme dnes společně získali, využijeme ke zlepšení bezpečnosti našich cyklistů nejen zde v obci.

Mobilni hriste 2022 aMobilni hriste 2022 b