škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. (John Stuart Mill)

Mobilní dopravní hřiště

Cyklistická sezóna se blíží, mnoho našich žáků využívá jízdní kolo k cestě do školy, další podnikají cyklistické výlety s rodiči. Snažíme se dělat pro bezpečnost našich dětí maximum. Pravidla silničního provozu jsou pevnou součástí výuky, důležitá je však i praxe. Z těchto důvodů jsme i v letošním roce s radostí přijali nabídku Domu dětí a mládeže na zapůjčení mobilního dopravního hřiště.
V úterý 19. dubna se prostor před kulturním domem zaplnil dopravními značkami a vyznačenými silnicemi a křižovatkami. Na tomto dopravním hřišti se při výuce postupně vystřídali všichni žáci od 1. do 5. ročníku naší školy. Jezdili jsme na vlastních kolech i na připravených koloběžkách. Jet po pravé polovině „vozovky“, dodržovat pravidla přednosti v jízdě a udržet se na kole či koloběžce bylo občas tvrdým oříškem a tak vznikaly i komické situace. Velkým přínosem byla i přítomnost příslušnice Policie ČR – dopravního inspektorátu Tábor. Prohlídka policejního vozu s ukázkou sirény byla pro mnohé děti neopakovatelným zážitkem.
Naším největším nepřítelem se ale ukázalo počasí, které bylo vskutku aprílové. Některým třídám svítilo sluníčko, další třídy však i trochu promokly. Přesto můžeme říci, že se dnešní akce povedla a doufáme, že znalosti a dovednosti, které jsme dnes společně získali, využijeme ke zlepšení bezpečnosti našich cyklistů nejen zde v obci.

Mobilni hriste 2022 aMobilni hriste 2022 b