škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Když se v životě díváš na to, co máš, vždycky můžeš mít víc. Ale když se díváš na to, co nemáš, nikdy nebudeš mít dost. (Oprah Winfrey)

Pythagoras by měl radost

V pondělí 20. ledna jsme v naší šesté třídě dostali možnost rozlousknout zadání školního kola Pythagoriády. Byl to test na prověření vědomostí z matematiky, na který jsme měli jednu vyučovací hodinu. Každé zadání sestává z patnácti příkladů na prostorovou představivost a logické uvažování. Ten kdo měl aspoň deset odpovědí správně, se stal úspěšným řešitelem a mohl by vyzkoušet své matematické znalosti a dovednosti v okresním kole této soutěže. Vítězi školního kola slíbila paní učitelka jedničku.

Nečekala jsem to, protože jsme měli psát obyčejný test z matematiky. Některé úlohy byly jednoduché, ale jiné pěkně záludné, takže jsem se musela hodně zamyslet, jak je vypočítat. Nakonec se mi podařilo test vypracovat z celé třídy nejlépe. Do úspěšného řešení mi ale chyběly dva body, takže do okresního kola jet nemůžu.  Přesto jsem získala dobrou zkušenost a slíbená jednička se také neztratí.

Agáta Konopiská

matikaE