škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Když se v životě díváš na to, co máš, vždycky můžeš mít víc. Ale když se díváš na to, co nemáš, nikdy nebudeš mít dost. (Oprah Winfrey)

Atletický čtyřboj na Stadionu Míru

Sešli jsme se v pondělí 3. června ráno u vlakového nádraží a trochu jsme se báli počasí (po minulých letech), ale to se naštěstí umoudřilo a nepršelo.
Soutěžilo celkem 30 žáků v hodu kriketovým míčkem, skoku do dálky, v krátkém a dlouhém běhu. Děti z 1. třídy byly zpočátku trochu vyjukaní, ale starší spolužáci se jich ujali, radili a fandili, co mohli.
To bylo znát i na výsledcích – z 18 škol jsme byli průměrně na 9. místě. Největší radost měly dívky z 5. třídy – Linda Doležalová, Alice Paikrová a Veronika Křížová, které s počtem 20 021 bodů obsadily 1. místo a tím získaly i zlatou medaili. Nemenší radost a bronz dostali chlapci z 5. třídy – Maxim Koniakin, Alexandr Mikulanda a Josef Samec, kteří dosáhli na 17 699 bodů. Jásali jsme společně i s Lindou Doležalovou, která v jednotlivcích získala bronzovou medaili.
Je báječné zjistit, že i když jsme malá vesnická škola, máme velmi šikovné děti, které se nebojí vítězit a předhonit i spolužáky ze sportovních škol.
Mgr. Věra Jirmusová
Mgr. Marie Kopečková

Ctyrboj Stadion Miru 2024