škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Úspěch není něco, za čím se honíte. Je to něco, o co se neustále musíte snažit. Pak možná přijde, když to čekáte nejméně. (Michael Jordan)

Lyžování na Monínci

Poslední únorový týden se třicet jedna žáků ze 4., 5. a 6. ročníku zúčastnilo výuky lyžování na nedalekém Monínci. Lyžařské kurzy organizuje Lyžařská škola Monínec a děti mají možnost využít i výuku jízdy na snowboardu. Výuka pro naši školu probíhala v odpoledních hodinách od pondělí 26. února do pátku 1. března. První den jsme na Monínec přijížděli s mírnou nervozitou, většina dětí totiž na lyžích ani na snowboardu ještě nikdy nestála. Byli jsme však velmi mile překvapeni. Autobus nás dovezl až před budovu lyžařské školy a hned při vystupování se nás ujali instruktoři. Veškerá organizace proběhla na opravdu profesionální úrovni. Během krátké doby byly děti rozděleny do skupin, poučeny o chování v areálu a i vydání lyžařského vybavení dětem, které neměly vlastí, proběhlo bez problémů. Všechny děti dostaly rozlišovací vesty s logem lyžařské školy a se svou jmenovkou. Počáteční výuka probíhala v malém skiparku a protože byli naši malí lyžaři a snowbordisté opravdu šikovní, poměrně rychle se přesunuli i na velkou sjezdovku. Děti každý den odjížděly domů s pocitem, že „poskočili“ ve výuce a s velkou chutí a radostí si povídaly o tom, jak se těší na zítřejší lyžování. Týden utekl jako voda a my máme v Chotovinách zase o několik nadšených lyžařů a snowboardistů více.

Za nás učitele musíme dodat, že máme velkou radost, že děti umí odložit mobilní telefony a tablety a radovat se z pobytu venku třeba právě na lyžích nebo na snowboardu.

Irena Bětíková
Marie Kopečková
Marie Orlová

Moninec lyzak 2024