škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus, a kde hrozí socialismus, tam hrozí bída. (Alois Rašín)

Lyžák v Peci 2024

Na přelomu ledna a února se uskutečnil lyžařský kurz v Peci pod Sněžkou. První zkouškou fyzické zdatnosti byl asi dvoukilometrový výstup na chatu Rozkoš. Počasí nám přálo, a tak zkušení lyžaři i začátečníci odpoledne otestovali nejbližší sjezdovku.
Chotovinští lyžaři byli vždy mezi prvními na sjezdovkách a na kopci i nepřehlédnutelní pro své lyžařské nadšení a šikovnost. Někteří měli lyže kratší, a proto jim i přes velkou snahu a časté mazání jeli, lyže na přejezdech mezi sjezdovkami pomalu. Pomohla podaná hůlka a chvilkové tažení lyžaře.
Začátečníci již v neděli sjížděli sjezdovku u chaty, a tak se v úterý mohli zúčastnit závodu ve slalomu. Vítězem chlapců se stal Matyáš Smetana, mezi děvčaty vyhrála Adéla Petrů.
Počasí se se vydařilo, do poloviny týdne svítilo sluníčko a byla krásně vidět Sněžka. Od středečního odpoledne se však zatáhlo, ve čtvrtek drobně mrholilo a v pátek i mírně sněžilo. V sobotu jsme se všichni skutáleli z kopce a těšili se zase domů.
Jak to vidí lyžaři?
Chodili jsme lyžovat dvakrát denně. V neděli se vydali lyžaři na velké vleky a začátečníci trénovali lyžování u chalupy. V úterý nás čekaly závody ve slalomu. Někteří sice nevyhráli, ale alespoň se zúčastnili. Během celého týdne jsme vyzkoušeli snad všechny sjezdovky v okolí. Večer vždy probíhaly společenské hry, u kterých jsme se hodně nasmáli. Chata byla hezká, dokonce tam byl sklep se stolem na ping pong, který jsme hrávali před večeří. Také tam byl i bufet, kam jsme chodili na nanuky. Instruktoři na nás byli po celý kurz hodní a poslední den nás pozvali na horkou čokoládu. Lyžování jsme si všichni užili, ale i přesto jsme se těšili, až budeme zase doma se svou rodinou.

žákyně osmé třídy - Michaela Dvořáková, Simona Jechová, Karolína Pilařová

Hory 2024 1Hory 2024 2