škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Mnohem lepší je odvážit se velkých věcí, získat slavná vítězství, i když se střídavými nezdary, než se řadit k těm ubohým duchům, kteří se ani moc neradují, ani netrpí, protože žijí v šedivém soumraku bez vítězství a porážek. (Theodore Roosevelt)

Okresní florbal pro 4. a 5. třídy

Poslední listopadový týden se konaly dva florbalové turnaje pro 4. a 5. třídu. Nejdříve své síly poměřili chlapci, kteří odehráli vyrovnané zápasy, ale nedařilo se jim výsledkově. Většina zápasů končila o jeden gól v náš neprospěch. Jediný úspěch jsme si připsali s tučapskou školou. Celkově z toho bylo 8. místo.
Větší radost nám udělala děvčata, která svůj turnaj odehrála hned následující den. Úvodní prohra 2:1 s Dražicemi je do kolen neposlala a v následujícím zápase protihráčky z Mladé Vožice téměř k ničemu nepustila. Naopak brankářka soupeřek byla zasypána nespočtem střel. K naší smůle si však žádná z nich nenašla cestu až do sítě. Proto zápas skončil 0:0. V dalším zápase naše děvčata ve vyrovnaném utkání prohrála 2:1 s celkovými vítězkami ze Soběslavi. Na závěr nás čekal soupeř, který na těchto akcích pravidelně získává místa nejvyšší. Vidina konečného třetího místa byla však silná, a tak se chotovinské dívky do holek ze Zborovské pustily bez bázně a hany. V poločase však na ukazateli skóre svítil stav 0:1 v náš neprospěch. V tom druhém Zborovskou zatlačily, z čehož vytěžily vyrovnávací gól. Náš tým dál tlačil, ale soupeřky odolávaly a několikrát se dostaly samy před naši bránu. Eliška jim však svými zákroky žádnou radost nedopřála. Naopak naše děvčata dokázala ze silného tlaku vytěžit i druhý gól a po vítězství 2:1 se mohla radovat z konečného třetího místa.

Florbal 4 5 2023