škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Pamatuj si, že tě nikdo nemůže donutit, aby ses cítil špatně, pokud mu k tomu nedáš souhlas. (Eleanor Roosevelt)

Lyžařský výcvik 2023

Žáci chotovinské základní školy od 28. ledna do 4. února absolvovali lyžařský výcvik v Peci pod Sněžkou. Bydleli v chatě Lucký. Ze zasněžených hor si s sebou kromě získaných lyžařských dovedností přivezli i spoustu zážitků. Některé z nich si můžete v následujících řádcích přečíst.
 
Každý den jsme k snídani měli švédské stoly a hned poté probíhala příprava na odjezd na svah. Neměli jsme moc dobré počasí, často jsme museli čelit obrovskému větru.
Lyžařský výcvik jsem si moc užila, výborně tam vařili a díky našim paním učitelkám jsem se naučila lyžovat.
Celé hory byly skvělé a přivezli jsme si spoustu zážitků. Určitě pojedu i příští rok.
Celý týden byl doprovázen spoustou zážitků, na které jen tak nezapomeneme. Večer jsme hráli zábavné společenské hry. Lyžařský výcvik jsme si užili, co nejvíce jsme mohli.
Lyžák se mi hodně líbil. I když jsem byla zařazena do začátečníků, tak jsem odjížděla s tím, že umím lyžovat. Nic bych neměnila, kolektiv byl super a večerní hry byly zábavné.
Celý týden v Peci pod Sněžkou byl božský. Měli jsme ideální podmínky. Krásně nám napadl sníh a měli jsme tu možnost zažít i pravé horské větrné počasí.
Byli jsme ubytovaní v chatě Lucký. Pokoje byly moc útulné a krásné. Myslím, že se nikomu nechtělo vracet domů ani do školy. Za svůj největší úspěch považuji, že jsme v bodování čistoty pokojů nebyli poslední, ale předposlední.
Lyžovali jsme, padali a učili se nové věci. Jak by řekl pan Větrovský, bylo to božské a lyžák jsem si tento rok užila. Těším se a doufám, že příští rok budu moct jet zase.
Moc se mi tam líbilo a zažili jsme toho dost. Hráli jsme společenské hry, například na mrkanou. Zjistili jsme, že někteří neumí mrkat.
Celý týden byl plný zážitků, smíchu, radosti, nových vzpomínek, ale i bolesti a únavy. Nelyžaři tento rok byli velice dobří a naučili se lyžovat a za dva dny už mohli na velký svah. Důležitou součástí byla i paní zdravotnice, která o nás pečovala každý den a byla tu pro nás.
Letos jsme neměli přednášku Horské služby, protože byla pořád v pohotovosti, ale měli jsme soutěž ve slalomu, která byla vyhlášená na konci týdne společně s bodováním úklidu pokojů.
 
Kromě lyžování a večerních společenských her na chatě se jeden den všichni vypravili na výlet do Pece pod Sněžkou a odpoledne proběhl závod ve slalomu. Celý lyžák se vydařil a děti můžou vzpomínat na týden plný nezapomenutelných zážitků.

Hory 2023