škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Když se v životě díváš na to, co máš, vždycky můžeš mít víc. Ale když se díváš na to, co nemáš, nikdy nebudeš mít dost. (Oprah Winfrey)

Florbalový listopad

Měsíc listopad se nesl ve znamení školních florbalových turnajů

 

Turnaj žáků 1. stupně
V Soběslavi se sešli kluci z 1.–5. ročníků na ČEPS cupu. Naši školu reprezentovali převážně žáci 5. třídy. Celkem se sešlo deset týmů rozdělených do tří skupin. Naše skupina byla tříčlenná a hned na úvod jsme se střetli s pozdějším vítězem turnaje Veselím nad Lužnicí. Po jasné porážce jsme druhý zápas již zvládli, ale protože dál postupoval jen vítěz skupiny, skončili jsme ve skupině na druhém a celkově na děleném čtvrtém místě.

 

Turnaj žákyň 1. stupně
O šest dní později se uskutečnil tentýž turnaj, který byl určen pro žákyně 1.–5. tříd. Zde jsme měli zastoupení výhradně ze žákyň 5. třídy. Holky hrají florbal pod vedením paní učitelky Miloschewitschové pouze velmi krátkou dobu, ale přesto se svého úkolu zhostily velmi zdatně a každé utkání bylo plné nasazení, bojovnosti a obrovské snahy. Na úvod nás čekal favorit v podobě domácího týmu Komet Soběslav. Houževnatým výkonem holky vybojovaly remízu 1:1, i když měly šanci na vítězství a těsně před koncem trefily tyčku. Pak přišel smolný zápas se slabším týmem ze Sezimova Ústí, který skončil nešťastnou prohrou 1:2, ač šancí bylo jak na tři zápasy. Tím se holky dostaly do utkání o konečné 5. místo, kde po nadšeném výkonu nasázely Mladé Vožici šest gólů.

 

Turnaj žáků 8.–9. tříd
V nové hale na stadionu Míru v Táboře se uskutečnil turnaj nejstarších školáků. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po pěti a nás hned na úvod čekal soupeř nejtěžší, a sice ZŠ Zborovská. Jenže to by nebyli kluci, aby se proti takovému soupeři nechtěli vytáhnout, a bojovali jak o život. Zborovská, která ve finále zdolala ZŠ Helsinskou 5:0, měla od začátku s naší hrou nemalé problémy a nakonec mohla být ráda za remízu 1:1, kdy v jasné šanci náš útočník 17 sekund před koncem těsně minul branku. Byla to její jediná bodová ztráta v celém turnaji. Po tomto zápase se nám ovšem přestalo dařit střelecky a postupně jsme odpadávali i fyzicky. Ve skupině jsme ještě dvakrát remizovali a jednou prohráli, abychom nakonec prohráli i poslední zápas a obsadili konečné 8. místo z deseti účastníků.

Florbal 2022