škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Každý je demokrat, když jde o někoho vyššího, než on jest, a každý je aristokrat vedle nižšího. Ta pravá demokracie však neleží v tom, abychom se rovnali vyšším, což lehké jest, nýbrž abychom se nevypínali nad nižší, než jsme sami; každý musí začít s demokracií sám u sebe a pak to půjde. (Karel Havlíček Borovský)

Školní atletická olympiáda 2022

Úterní ráno 31. května 2022. Opět se na naší škole koná olympiáda. Nervy sice zlehka pracují, slunce ale krásně svítí, takže ještě jeden nádech a pěkně pravou vyrazit na zahájení.
Na školním dvoře už byli nastoupení všichni žáci od prvňáků po deváťáky a s nadšením přihlíželi zapálení olympijského ohně, se kterým před chvílí přiběhli Anežka s Járou z 9. třídy. Po milých slovech paní ředitelky a paní učitelky Miloschewitschové se už každá třída odebrala na svá soutěžní stanoviště a mohlo se začít závodit.
Hod kriketovým míčkem, sprint, vytrvalostní běh, skok daleký a pro starší vrh koulí a skok do výšky, to byly disciplíny na naší olympiádě. Já jsem celkově skončila na třetím místě. Jsem na sebe celkem pyšná a těším se na další rok, třeba to bude i lepší.
Anna Pokorná, 6. třída

 Atleticka olympiada 2022 A