škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Tvůj čas je omezen. Proto ho neztrácej tím, že budeš žít život někoho jiného. (Steve Jobs)

Starší žáci na Soukeníku

Ve středu 20. dubna jsme se se spolužáky vydali na fotbalový turnaj pro žáky 8. a 9. ročníků. Hrálo se na Soukeníku v Sezimově Ústí. Když jsme dorazili, poslali nás do šaten. Byly tam čtyři týmy – ZŠ Husova, Bechyně FK, SÚ Náměstí a ZŠ a MŠ Chotoviny. Tyto týmy byly zároveň v naší skupině. Převlékli jsme se a neměli jsme ani dvacet minut na rozcvičení.
V prvním zápase jsme se setkali s Bechyní FK, podle mě favoritem turnaje. Zvítězili jsme 1:0 (gól – Filip, asistence – Lachout). Druhý zápas skončil pro náš celek též kladně a znovu 1:0, trefil se Filip. Třetí zápas proti ZŠ Husova už přinesl více akce, konečné skóre 2:1 pro nás (góly – Lachout, Cirkl, vlastní gól Cirkl). Těmito výkony jsme suverénně ovládli naši skupinu bez jediné prohry.
Dostali jsme se do skupiny o 1.–4. místo. Nejdříve jsme se setkali se ZŠ Zborovská. Ze začátku se o odkryté brány netrefil Lachout a od té doby dominovali soupeři. Nakonec nám došly síly a prohráli jsme 0:2. Druhý zápas jsme hráli proti ZŠ Malšice, bohužel to byla další porážka 0:1. Poslední zápas o 3. místo byl se ZŠ Jistebnice. Konečně jsme začali bojovat a hráli dobře, ale protihráči dobře bránili a udolali nás 0:1. Tak jsme jeli domů s bramborovou, ale dobrým pocitem. Paní učitelka Miloschewitschová byla určitě pyšná. Šampióny se stali hráči ze ZŠ Malšice. Díky patří trenérce Marešové, která nám pomohla dostat se do boje o 1.–4. místo.

Tobiáš Filip

Soukenik 22