škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Úspěch není něco, za čím se honíte. Je to něco, o co se neustále musíte snažit. Pak možná přijde, když to čekáte nejméně. (Michael Jordan)

Mikulášská laťka 2015

Již tradičně se na Mikuláše konala v chotovinské sportovní hale atletická soutěž ve skoku vysokém. Domácí atleti soupeřili s žáky z Mladé Vožice a nedalekého Borotína. V soutěži se nakonec představily téměř čtyři desítky mladých výškařů.

Kategorie mladších žákyň byla klasicky nejvyrovnanější. Všechny medailistky skočily shodných 120 cm. O konečném pořadí musel tedy rozhodnout jejich výškařský zápis z předešlých pokusů. Ten nakonec určil, že první místo získala Adéla Pastyříková, druhá skončila borotínská Veronika Fárová a třetí Kateřina Pokorná.

Kategorii mladších žáků opanovali domácí atleti. Prvenství si vyskákal Vojtěch Krejčí, který zdolal jako jediný laťku ve výšce 140 cm. Na stupně vítězů ho doprovodili jeho spolužáci Matěj Šindelář a Adam Cetlovský, kteří shodně skočili 125 cm.

V početně nejméně zastoupené kategorii starších žákyň jsme zůstali bez vítězství. Vítězkou se nakonec stala borotínská Adéla Stiborová, která se ladně přehoupla přes velmi slušných 135 cm a zcela zaslouženě zvítězila. Druhé místo získala výkonem 130 cm borotínská Markéta Plocová, třetí pak byla výkonem 125 cm Kateřina Kollerová.

V královské kategorii starších žáků opět dominovali domácí borci. Nejlepším výkonem celého závodu 160 cm zvítězil Tomáš Cetlovský, který tak obhájil své vítězství z loňského roku. Druhé místo si vyskákal výkonem 145 cm Jiří Ťoupal a třetí skončil výkonem 135 cm David Čech.

Závěrem chci poděkovat všem závodníkům a popřát jim hodně nejen sportovních úspěchů. Našim výškařům děkuji za vzornou reprezentaci školy.

Latka 2015