škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Udělej první krok s vírou. Nemusíš vidět celé schodiště, jen udělej první krok. (Martin Luther King Jr.)

Prvňáčci a druháčci v ZOO

Zážitky, radost z poznávání a objevování, zvířátka všude kolem, krmení koz, nové vědomosti a den strávený společně s kamarády. I tak by se dala shrnout exkurze do ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou, kam se 11. června vypravily obě třídy prvňáčků i obě třídy druháčků.
Počasí bylo na výlet přímo ideální, nálada skvělá a nadšení z pozorování zvířat veliké. Se zájmem si děti prohlížely všechna malá i velká zvířata, většinu si jich na památku také zvěčnily. Nejvděčnějšími modely se ukázali být malí syslové, kteří nebojácně pózovali i s čerstvou zeleninou, na které si právě pochutnávali. Obrovského zájmu se dočkali i živočichové v teráriích, nadšené jú se ozývalo po celém pavilonu.
Atraktivním bodem návštěvy byl bezesporu hodinový výukový program pod vedením zkušené paní lektorky. Prvňáčci s nadšením absolvovali lekci O Vydrýskovi, zatímco druháci blíže poznávali hady, ještěrky nebo třeba želvy v programu Není plaz jako plaz. Zajímavé povídání doplněné promítanými obrázky bylo zakončeno aktivitou ve skupině, která perfektně shrnula to nejdůležitější, co bychom si k tématu měli zapamatovat. Zlatým hřebem pak byla přítomnost živého hada, kterého si zájemci mohli pohladit.
Rozzářené oči všech dětí krásně zhodnotily exkurzi jako povedenou a už teď se všechny těšíme, jak se jim očka rozzáří i na dalších připravovaných akcích.
Alena Elhenická a Martina Merxbauerová
Vladimíra Martínková a Iva Stradová

ZOO Hluboka 1 2 2024 AZOO Hluboka 1 2 2024 B