škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Zjistil jsem, že většina lidí se dostane kupředu v době, kdy ostatní mrhají svým časem. (Henry Ford)

Co my a mobilní telefony?

Omezení mobilních telefonů o přestávkách ve škole – návrhy jednotlivých tříd
V uvedených třídách se děti zamyslely nad tím, jak a zda vůbec omezovat používání mobilních telefonů během přestávek. Jedná se o jejich návrhy a dodržování těchto pravidel nebo omezení není povinné, spíš záleží na vůli každého jednotlivce.
4. A
Děti chtějí používat telefony pouze na nutný hovor rodičům (předem oznámí vyučujícímu) nebo pokud chtějí někomu ukázat nějakou fotku. Telefon nebudou používat na hraní her.
4. B
Polovina třídy nechce a nebude telefony o přestávkách používat vůbec, druhá polovina třídy chce kompromis – používat telefon jednou týdně a to v pátek o přestávce po 3. vyučovací hodině. Třída si odsouhlasila uvedený kompromis.
5. třída
Děti používání telefonů omezit nechtějí a do třídy by chtěly vlastní fotbálek.
6. třída
Děti se ve třídě domluvily, že mobilní telefony budou používat pouze o přestávce po 2. a 3. vyučovací hodině.
7. třída
Žáci se ve třídě domluvili, že budou dodržovat středy bez mobilních telefonů, během ostatních dnů v týdnu telefon o přestávkách používat chtějí.
8. A
Používání telefonů o přestávkách omezit nechtějí, v opačném případě hrozí možnost páchání neplechy.
8. B
Omezení používání mobilních telefonů není potřeba, třída telefony používá o přestávkách občas (pouštění hudby, sledování sociálních sítí).
9. třída
Větší omezení používání mobilních telefonů třída nechce, protože telefony používají o přestávkách jen občas (pouštění hudby, sledování sociálních sítí) a větší část třídy se mobilního telefonu dobrovolně vzdává během velké přestávky.

nejlepsi chuva