škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Kéž by nám Pán Bůh všeliké to vlastenčení z huby do rukou vraziti ráčil! (Karel Havlíček Borovský)

Tour de Kozí hrádek

Je období školních výletů, a tak jsme se na výlet vydali i my – žáci třetí třídy. A protože rádi sportujeme, vyrazili jsme tentokrát na kole.
V úterý 28. června jsme se cyklisticky vybaveni sjeli před školou. Po krátkém připomenutí pravidel bezpečné jízdy a po kontrole technického stavu kol jsme se seřadili a vyjeli. Naším cílem byl Kozí hrádek. Cesta nám celkem ubíhala, bylo to většinou z kopce. Projeli jsme školní statek v Měšicích a po hezké polní cestě jsme přijeli k mostu přes potok. On to zrovna úplně most není, jsou to dvě klády a na nich pár prkének a dřevěné zábradlí. Kola převedli dospělí a děti opatrně přešly. Pak už to byl jen kousek a my byli v cíli. U pokladny jsme zakoupili vstupenky, které jsme si i orazítkovali. Prohlídka zříceniny byla zajímavá, povídali jsme si o historii hrádku a také Janu Husovi.
Lekce historie nás docela unavila, a tak jsme se přesunuli k blízkému bufetu. Nabídka jídel byla pestrá, ale nakonec si většina z nás stejně dala hranolky s tatarkou a kečupem nebo smažák s hranolky. Po jídle nás zlákalo dětské hřiště s houpačkami a lanovou dráhou. Naštěstí to naše žaludky vydržely a my mohli vyrazit k domovu.
Zpáteční cesta vedla přes kemp Knížecí rybník, po lesních a polních cestách. A protože v noci vydatně pršelo, byla část lesní cesty samá louže. Když jsme vyjížděli na silnici na Jeníčkovu Lhotu, vypadali mnozí jako Jožin z bažin. Projeli jsme Broučkovu Lhotu a vyzkoušeli novou cestu Kaštankou přímo do Chotovin.
U školy jsme se ještě společně vyfotili, zamávali si a výlet byl u konce. S dobrým pocitem po ujetých 31 km jsme se rozjeli k domovům a už nyní se těšíme na další cyklistické výzvy.

Tour Kozi hradek 3 2022