škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus, a kde hrozí socialismus, tam hrozí bída. (Alois Rašín)

Vítězové dopravní olympiády

Po testu z pravidel silničního provozu a jízdách zručnosti již známe vítěze školního kola dopravní soutěže.

Žáci 6. - 8. ročníku se zúčastnili dopravní olympiády. Pro některé byl kámen úrazu teoretický test, jiní padali z kol během jízd zručnosti, kdy museli absolvovat slalom, objet přesně vymezenou osmičku, nespadnout z lávky, přesně zabrzdit a zvládnout i další disciplíny  bez trestného bodu. Jen málokteří skutečně jízdy zvládli bez zaváhání.

Mezi ty nejlepší, kteří by nás všechny měli reprezentovat na 34. ročníku okresního kola dopravní soutěže v Táboře, se v I. kategorii probojovali žáci 6. ročníku Klára Černohorská, Lukáš Strejc, Vendula Tóthová a Václav Chalupský.

V II. kategorii spolu soutěžili žáci 7. a 8. třídy. Bylo zde více trestných bodů a vyrovnanější boj, proto rozhodovala především jízda zručnosti. V té se nejvíce dařilo a může tak postoupit do okresního kola Gabriela Krobová, Nikola Dutková, Jan Krejčí a Zdeněk Podskalský.  

V Táboře se okresní kolo uskuteční ve dnech 15. a 16. května 2007 a bude se skládat z těchto disciplín: pravidla silničního provozu (teoretický test), pravidla silničního provozu (praktická část), jízdy zručnosti a první pomoci. Žáci zde už nesoutěží sami za sebe, ale za celý tým, který bude zastupovat celou školu.

Všem, kteří budou naši školu reprezentovat, přejeme hodně štěstí a úspěchů. Jsme na vás pyšní, protože budete hájit dobré jméno celé Základní školy v Chotovinách!

 

Šárka Camrdová