škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Udělej první krok s vírou. Nemusíš vidět celé schodiště, jen udělej první krok. (Martin Luther King Jr.)

Kašlete na systém a myslete na sebe!

Proběhla stávka škol, ale řeší se situace lékařů, kteří ještě stávkovat ani nezačali. Narazil jsem na zajímavou glosu novináře Miloše Čermáka na toto téma:

Kašlete na systém a myslete na sebe, milí doktoři!

Dovolím si citovat nejzajímavější pasáže a vyměním v nich pouhá dvě slova. Myslím, že rozhodně neztratí smysl a navíc mohou pomoci všem, kteří dosud nepochopili, oč zaměstnancům škol jde.

„Práce je pro většinu lidí tím, co jejich životu dává smysl. Učitelé mají to obrovské štěstí, že smysl jejich práce je jasný, zřejmý a ohromný.“
 
„Kašlete na systém, milí učitelé. Kašlete i na ministra nebo šéfy vašich zaměstnavatelů v kancelářích. Řekněte jednoduše: chceme dělat svou práci tak, aby nás to bavilo a abychom mohli maximálně využít to, co jsme se naučili. Protože svou práci milujeme. Děláme to pro sebe, pro nikoho jiného, ale nic lepšího si vy žáci a rodiče nemůžete přát.“

Držme si palce. V tuto chvíli se zdá, že lékaři své návrhy prosadili a vláda jejich volání o pomoc vyslyšela. Lidem, bez kterých by žádná škola nemohla dobře fungovat, kuchařkami, uklízečkami a školníky počínaje a učiteli konče, jde o totéž. Snad dojdeme pochopení i my.

kaslete na system