škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Když se v životě díváš na to, co máš, vždycky můžeš mít víc. Ale když se díváš na to, co nemáš, nikdy nebudeš mít dost. (Oprah Winfrey)

Vánoční dílna 2014

Vánoční dílna pořádaná Základní školou a Mateřskou školou Chotoviny ve spolupráci se Sdružením přátel ZŠ Chotoviny a Českého zahrádkářského svazu ZO Chotoviny se v naší obci stala tradicí, bez které si již předvánoční čas nedovedeme představit. Stejně tomu bylo i v letošním roce.
Ve čtvrtek 4. prosince jsme se v 17 hodin sešli v kulturním domě.  Po krátkém úvodu zapíval několik vánočních písní pěvecký sbor naší školy a mohli jsme se vrhnout na předvánoční tvoření.
Opět bylo z čeho vybírat, stanovišť bylo celkem 22. Vyráběly se svíčky z včelího vosku, svícny, přáníčka, věnce, různé ozdoby na stromeček, zdobily se perníčky a adventní svícny z lineckého pečiva, vyráběly se figurky vizovického pečiva a spousta dalších vánočních dekorací. Stolek zahrádkářů zůstával v obležení po celý večer, kdo si však vystál frontu, odcházel s krásnou adventní vazbou.
Ti co již byli tvořením zmoženi, mohli posedět u občerstvení. Sálem se linula vůně vánočního punče a svařáku. Stoly byly plné výborného pečiva, které nám připravily naše maminky a babičky. Děkujeme Jitce Passlerové, Jitce Vylítové, Ivě Vylítové, Blance Oulíkové, Alici Kolací, Jitce Krejčové, Lence Novotné, Vladimíře Kotrlíkové, Michaele Chalupské, Zuzaně Sumerauerové, Miroslavě Honzové, Martině Petráňové, Ireně Váchové, Miladě Svačinové, Monice Šindelářové a Lucii Plešákové.
Neméně děkujeme i všem, kteří vedli práce u stolečků, starali se o občerstvení a pomáhali s organizací.
Přejeme klidný zbytek adventu a krásné Vánoce.

Christmas Workshop 2014