škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus, a kde hrozí socialismus, tam hrozí bída. (Alois Rašín)

Výměnný koncert Protivín

Již potřetí vyměnily školní sbory ZŠ Protivín a Chotoviny svá pódia, aby ukázaly i za humny, že je zpívat baví. Dva májové pátky – osmnáctého a pětadvacátého – znějí zpěvem a holčičím smíchem. Okoukneme, jak to chodí v jiném sboru, co zpívají, jaká je dirigentka. Ale nejen to, slupneme oběd v cizí jídelně, mrkneme do školy, ale hlavně se podíváme domů k novým kamarádkám, projdeme se po cizím městě. Prožijeme za pár hodin dva koncerty a spoustu nového. Zvláště pro ty, které vyrazily do světa poprvé, může být tahle zkušenost spojená s šimráním kolem žaludku.

Za týden pak „staré“ známé pozveme k nám. Už víme, co bychom udělaly na jejich místě lépe a můžeme se náležitě připravit. V Chotovinách je pozveme do krásně zrekonstruované kuželny a půvabné koncertní síně jakou je Husův sbor Církve československé husitské v Chotovinách. Vždyť o sborový zpěv jde především. Snad se tam všichni vejdeme. Nejen zpěváci, ale hlavně publikum, protože v Protivíně jsme zaplnili velký sál kulturního domu.

Všechny Vás srdečně zveme na společné koncerty a jako důkaz, že je nač se těšit, přikládáme kupu fotografií z naší návštěvy v Protivíně.

Vstup do fotogalerie Protivín květen 2012


goout