škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Tvůj čas je omezen. Proto ho neztrácej tím, že budeš žít život někoho jiného. (Steve Jobs)

2. společný koncert DPS

Již podruhé se v Protivíně a Chotovinách setkaly dětské pěvecké sbory, aby se podělily o svou radost ze sborového zpívání.

V pátek 14. května 2010 se náš školní pěvecký sbor vydal na výměnný koncert do Protivína. Po příjezdu do Protivína jsme se zabydlely v šatně a poté si prohlédly místní kinosál, ve kterém jsme později měly obě naše vystoupení. Dopoledne byla generální zkouška pro zdejší první stupeň a dětské publikum bylo ukázněnější než u nás. Pak jsme byly rozděleny do dvojic s protivínskými sboristkami. Společně jsme se poté vydaly na oběd do školní jídelny. Následně jsme odpoledne strávily v domovech našich nových kamarádek nebo procházkami po městě Protivíně. V šest hodin začínal koncert pro veřejnost, který se oběma sborům moc povedl a plný sál protivínského kina dlouho tleskal. Na závěr si všechny sbory společně zazpívaly písničku Jarka Nohavici Z Těšína vyjíždí vlaky.

Příští pátek 21. května k nám do Chotovin přijely na oplátku protivínské sbory. Dopoledne byla generální zkouška pro celou naši školu, a dokonce si nás přišly poslechnout i děti ze školky. Potom jsme šly na společný oběd a tradičně se rozběhly do rodin. Deváťačky okoukaly v Protivíně rozloučení se sborem a sešly se u Honzů, aby nazkoušely písničku na rozloučenou pro naši sbormistryni. Od pěti hodin se konal hlavní koncert v kostele Církve československé husitské. Pro sedm z nás byl vlastně poslední, a proto smutnější než všechny předchozí. Dobře ale víme, že dokud se zpívá…
členky sboru