škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou



Víte že...

Uprostřed každého problému se nachází příležitost. (Albert Einstein)

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO SALZBURGU SE BLÍŽÍ

Šedesátičlenná skupina, tvořená žáky, jejich rodiči a učiteli, se v sobotu 13. prosince vypraví do vánočně vyzdobeného Salzburgu.

Do rakouského Salzburgu pojedeme s táborskou cestovní kanceláří paní Jaroslavy Mikeskové CK M-servis. Cena zájezdu činí 713,- Kč a zahrnuje dopravu autobusem, tzv. přístavné km, abychom pohodlně nastoupili i vystoupili v Chotovinách, cestovní pojištění a služby průvodce.

Abychom zhlédli v Salzburgu co nejvíce památek a mohli si v klidu pochutnat i na specialitách na vánočním trhu, vyrazíme již v 5:00 hodin. Historické jádro Salzburgu je zařazeno organizací UNESCO na Seznam kulturního dědictví, a tak nikoho nepřekvapí, že památek hodných obdivu najdeme ve městě víc než dost. Mimo jiné uvidíme Salzburge Dom, nejznámější sakrální stavbu ve městě, rodný dům W. A. Mozarta v Obilné ulici, zámky Mirabell či Hellbrunn a jejich krásné zahrady, pevnost Hohensalzburg a mnoho jiného. Zastavení nás čeká rovněž na slavném adventním trhu.

Částu 713,- za zájezd vybírá Martina Sochůrková vždy od pondělí do čtvrtka před první vyučovací hodinou ve svém kabinetě.