škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Tvůj čas je omezen. Proto ho neztrácej tím, že budeš žít život někoho jiného. (Steve Jobs)

Listopad ve školní družině

Každoroční listopadový turnaj ve fotbálku jsme ve školní družině zahájili 1. listopadu. Z každého oddělení vzejde vítěz a začátkem roku nás čeká superfinále, které se těší velkému zájmu ze strany diváků. Finalisté předvádějí tak pozoruhodné výkony, že by se za ně nemusel stydět profesionální hráč.
Z české pohádky víme, že sůl je nad zlato. Proto ani letos nechybí naše společné návštěvy solné jeskyně v Táboře. Zatím ji navštívilo 1. a 3. oddělení a ostatní se mohou těšit v prosinci a v lednu.
Jak jsme zruční jsme si mohli vyzkoušet při dvou workshopech s paní Hanou Junovou. Práce se sklem je jejím velkým koníčkem. Sklo se stává pod jejíma rukama krásným neopakovatelným šperkem a dokáže pro ni nadchnout ostatní. Mnozí z nás překonali počáteční strach pracovat s ohněm a vytvořili jsme vlastní originální korálky a byli na sebe zaslouženě pyšní.
Listopadový projekt Vaříme, stolujeme, prostíráme pojalo každé oddělení po svém. Někdo vařil, jiní shlédli dokument a následně na papírové talíře malovali svůj nejoblíbenější pokrm a prvňáčci? Ty projekt pojali velmi originálně. Uspořádali svatební obřad s nevěstou, ženichem a družičkami. Po slavnostním představení si společně pochutnali na ovocných špízech s čokoládou.
Přejeme vám hezké prožití vánočních svátků a do nového roku mnoho štěstí a pevné zdraví.
Vychovatelé ŠD

Druzina listopad 2023