škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Přiznat si, že na něco nemáš, není slabost, ale velká síla. (Radek Jaroš)

Říjnové výlety se školní družinou

Říjen jsme si ve školní družině zpříjemnili turistickými výlety.
Nejmladší a nejstarší oddělení podniklo v sobotu 14. října pěší výlet do nedaleké obory.
Vyrazili jsme v půl deváté ráno z hasičského hřiště směr Košín vybaveni mrkvičkami a jablky pro zvířátka. Cesta utíkala rychle. Sbírali jsme kaštany, kterých na zemi leželo spousty a jeleni a mufloni si na nich mohli hned pochutnat. Oborou nás provedli manželé Mařincovi, kterým patří velký dík, a také panu Šerpánovi, který dětem poutavě vyprávěl o stromech. Výlet jsme ukončili opět na hasičském hřišti, kde nám pan Lukeš připravil oheň a všichni jsme si mohli opéct špekáčky.
Druháci a třeťáci se v neděli 15. října vydali na výlet po památkách Prahy spojený s návštěvou Muzea kouzel a iluzí. Už cesta vlakem byla dobrodružstvím, ale to největší přišlo v metru. Mnoho z nás jím jelo poprvé, a tak jsme na dlouhé a rychlé jezdicí schody koukali s otevřenou pusou. Když jsme dojeli na stanici metra Malostranská, vedly naše kroky na Karlův most. Paní učitelka Elhenická si pro nás připravila zajímavosti z historie stavby mostu a nahlédli jsme i do minulosti Kampy. Při prohlídce městem jsme nevynechali Mostecké věže, Staroměstské náměstí s orlojem a „Václavák“.
V muzeu kouzel jsme se pak mohli ocitnout na Titaniku, zalétat si na koštěti nebo létat až ke stropu. Zkrátka jsme poodhalili roušku kouzel a iluzí a překvapilo nás, jak jsou některé triky jednoduché. Než jsme vyrazili zpět k vlaku, stihli jsme si koupit i pár dárečků a zasloužených dobrot.
Během října jsme ve školní družině pro veřejnost připravili výstavu v místní knihovně, zasoutěžili si při kaštanové olympiádě a za pomoci rodičů a prarodičů jsme nasbírali velké množství kaštanů a žaludů, na kterých si každoročně pochutnají jeleni v Košíně. Všem, kteří se do sběru zapojili, mnohokrát děkujeme. Letošní sbírka přesáhla úctyhodnou váhu 500 kg.

 

Yvona Kaňová, Patrik Elhenický, Martina Mendelová, Markéta Cimbulková
 

Druzina rijen 2023