škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus, a kde hrozí socialismus, tam hrozí bída. (Alois Rašín)

Červen ve školní družině

Červen je měsíc, na který se děti nejvíce těší. Na jeho konci dostanou vysvědčení a hurá na prázdniny. Čas utíkal rychle a mi jej využili k pobytu na školní zahradě i v lese, míčovým hrám, tvořením přáníček ke Dni otců i řáděním na Den dětí.
 
Den dětí si pro všechny mladší kamarády připravili čtvrťáci a páťáci – oddělení s panem učitelem Elhenickým v Přátelské zahradě. Celkem na čtyřech stanovištích jsme se mohli utkat ve slalomu, v hodech i ve střelbě na branku. Vítěz si vždy odnesl nějakou hračku nebo sladkou odměnu. Kdo chtěl, mohl si smlsnout na špekáčku a dobrotách, které nám připravily maminky.
Své hudební nadání nám předvedla Anička Dušková z Tábora. Pro děti v družině si připravila krásný recitál. Spojení klavíru a Aničky nás vtáhlo do kouzelného světa hudby.
 
Zajímavá byla také prohlídka OÚ v Chotovinách. Na závěr pan starosta pozval děti do zasedací místnosti, kde proběhla společná beseda.
 
V polovině měsíce nás v lese přivítala Netradiční olympiáda. Soupeřili jsme v hodu houbou, střelbě na strom, v lesní střelnici a v soutěži o nejodolnější klíště.
Na každoroční zahradní slavnosti byla olympiáda vyhodnocena a děti si odnesly diplomy a zasloužené odměny. Vyhlášen byl i celoroční turnaj ve fotbálku o putovní pohár. Na tomto poháru si můžeme přečíst jména dvojic, které jednotlivé ročníky vyhráli. Tento tradiční turnaj slaví již desáté výročí a první dvojicí, která pohár získala v roce 2012 byli Smrťáci – D. Bartoň a V. Hronek. V roce 2022 se vítězi stali Fotbaláci – T. Friedrich a J. Demeter, kterým gratulujeme.
Rádi svůj volný čas trávíme malováním, a tak jsme v knihovně obměnili výstavu pro rodiče i širokou veřejnost. Výstava nese název Léto a určitě je z našich prací poznat, že je to naše nejoblíbenější roční období. Budeme rádi, když se přijdete podívat.

 

Přejeme všem dětem krásné léto a rodičům pohodovou dovolenou.