škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Když mi bylo pět, máma mi říkala, že klíčem ke spokojenému životu je být šťastný. Ve škole se mě pak ptali, co chci v životě dělat. Když jsem odpověděl, že být šťastný, tvrdili mi, že jsem nepochopil zadání. Opáčil jsem, že oni nepochopili život. (John Lennon)

Družina v botance

V úterý 15. června jsme se s družinou vydali na dlouho očekávaný výlet. Každoročně navštívíme Botanickou zahradu v Táboře, kde je krásný prostor nejen pro vzdělávání v oblasti botaniky, ale jsou zde i nádherné koutky pro relaxaci. Oproti minulým rokům je jich zde mnohem více. Nová je i voliéra s pávy. Právě u nich jsme si dali svačinku a vyplatilo se. Páv se nám po chvilce ukázal v celé své kráse.
V parku byla v květnu tohoto roku nově vysazena moruše, která připomíná založení zemědělské školy a botanické zahrady v roce 1866. Byla nazvána stromem naděje, tradice a budoucnosti.
Na závěr nemohla chybět hra na schovávanou, která má v této pohádkové zahradě neobvyklé kouzlo. Den byl jako malovaný, počasí nám přálo a rádi jsme využili i příjemné osvěžení před zemědělkou.

Botanka druzina 2021