škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

K tomu, abychom jasně viděli, často stačí jen změnit úhel pohledu. (Antoine de Saint Exupéry)

Sběr papíru ve školní družině

Školní družina i ve školním roce 2019/20, na který asi nikdo z nás nezapomene, sbírala starý papír. Částka, kterou jsme pro družinu získali, byla téměř 4000 Kč. Sběr probíhal od října do února, a přestože výkupní cena starého papíru výrazně klesla, byla to částka opravdu vysoká. Mohli jsme tak věcně ocenit výherce soutěží, které v ŠD proběhly. Byla to například cesta do středověku, 28. říjen, soutěž o nejdelší vánoční řetěz, družina má talent nebo karnevalové masky.
Na odměny byla vynaložena částka 1100 Kč, za hračky (lego kalendáře pro všechna oddělení) 1800 Kč a za výtvarné potřeby a semínka 900 Kč. Koupili jsme si i nápadité knížky, například Pozorování a aktivity – čtyři roční období nebo Vyrábění z ruliček papíru.
V tomto školním roce pro nepřízeň cen a zpřísněných podmínek při třídění papíru jsme se rozhodli v této aktivitě prozatím nepokračovat. Děkujeme vám všem, kteří jste se s námi do sběru zapojili, a to nejen letos, ale i v minulých letech. Sběrem papíru jsme společně učili naše děti nejen třídit odpad, ale i šetřit stromy a snižovat množství odpadu.
Pokud se situace změní, dáme vám vědět a rádi se k této aktivitě vrátíme.