škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Jediný způsob, jak dělat dobře svoji práci, je milovat to, co děláš. (Steve Jobs)

Výlet do středověku

V sobotu 12. října se děti ze školní družiny ocitly v době středověké. Na návštěvu k nám přijel středověký válečník Václav z hradu Kámen. Povídal nám o tom, jak se žilo ve středověku, co měla na starosti pážata, co směl a nesměl dělat šlechtic, jaké hry hráli rytíři. Ukázal nám mnoho středověkých zbraní, přilby, mince a štíty. Asi nejvíce nás překvapila drátěná košile, kterou mnozí z nás ani nezvedli. Vážila totiž 14 kg!
Ke středověku patří pobyt v lese. Cesta plná úkolů nám zabrala hodinu a půl a byli jsme moc rádi, že nás netíží žádná zbroj. Nechybělo ani středověké jídlo. Paní vychovatelky pro nás uvařily ovesnou kaši, kterou jsme si mohli vylepšit ovocem, oříšky a kakaem. Někteří z nás si přidali i dvakrát a někdo jen ochutnal a už se těšil, až si upeče buřtíky.
Odpoledne jsme zakončili v cukrárně Afrika, kde pro nás bylo připravené milé a pohodlné posezení a film Ať žijí rytíři. Snad všechny nás potěšilo, že jsme si na závěr středověkého dne mohli dát něco ryze dnešního – popcorn a kolu.

Druzina sobota 2019