škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Když mi bylo pět, máma mi říkala, že klíčem ke spokojenému životu je být šťastný. Ve škole se mě pak ptali, co chci v životě dělat. Když jsem odpověděl, že být šťastný, tvrdili mi, že jsem nepochopil zadání. Opáčil jsem, že oni nepochopili život. (John Lennon)

Agility v Chýnově

V minulém školním roce jsme po návštěvě kynologického cvičiště slíbily dětem v družině, že se s námi zajedou podívat někam, kde pejsci a jejich páníčci můžou ukázat, co se na cvičišti naučili.

No a tak jsme se hned v září vydali vlakem do nedalekého Chýnova na závody a zkoušky agility s hezkým názvem Chýnovský hopík. Agility je poměrně mladý psí sport, při kterém psi pod vedením psovoda překonávají na parkúru různé překážky skokové, ale také kladinu, slalom, houpačku nebo takzvané áčko. Na rozdíl od koňského parkúru psovod nesedí na psovi, ale běží vedle něj a naviguje ho.

Viděli jsme různá plemena pejsků a ta, co se nám nejvíc líbila, jsme si nakreslili. Pak jsme si koupili párek a limču, lehce s ní polili stoly na zahrádce v restauraci, pohráli si na dětském hřišti a vydali se zpět k domovu. Už se těšíme na další výlet bruslení na zimním stadionu v Táboře. Zprávu za všechny spokojené účastníky podaly Markéta Cimbulková a Gabriela Filipová.

AgilityChýnov