škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

K tomu, abychom jasně viděli, často stačí jen změnit úhel pohledu. (Antoine de Saint Exupéry)

Ochutnávka až pod nos

Přijel, viděl nás, nelekl se a neutekl. Jo, policisté, to jsou odvážní hoši... V úterý 11. března osmou a devátou třídu přijel navštívit tiskový mluvčí OŘ Policie ČR pan Miroslav Doubek, aby nás seznámil a možná nám i oživil některá fakta, která se týkají drog.

V okamžiku, kdy pan Doubek svérázně vkročil do třídy, osmáci i deváťáci ztichli. Zpočátku si všichni jistě mysleli, jaká to bude nuda a čekali fráze typu: "Drogy jsou špatné, nesmíte je brát! Bububu!!!" Umíte si představit, že kdyby tuto pravdu začal vtloukat do hlavy puberťákům, asi by ho zrovna neposlechli.

Ovšem on ne. Užasli jsme, když nám klidným hlasem řekl, ať si drogy vyzkoušíme, ale musíme si přitom uvědomit, že si poté za svůj stav ručíme sami. Na fotografiích z policejních akcí nám ukázal, jak také můžeme dopadnout. Při pohledu na záběry těl narkomanů někteří přívírali oči, jiní znechuceně komentovali, co vidí. Všem nám ale běhal mráz po zádech. S větším nadšením a pozorností jsme si pak prohlédli repliky nejznámějších a nejužívanějších drog.

Beseda se mi velmi líbila, protože to nebylo žádné poučování. Pan Doubek s námi hovořil narovinu, bez příkras i zastrašování.


Emoce i bez chemie!