škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Zjistil jsem, že většina lidí se dostane kupředu v době, kdy ostatní mrhají svým časem. (Henry Ford)

SÁGA AFRIKA

Slyšeli jsme bít srdce Afriky. Tlouklo stejně jako to naše a písnička nám připadala povědomá. Radost je všude stejná. Našim návštěvníkům slibujeme, že se nepřestaneme smát. Člověk se určitě zrodil v Africe, černý byl a zůstal jen proto, že měl ke slunci blíž. Hanba všem, kteří zneužívají rozumu, vědy i lidské hlouposti, aby z nás dělali nepřátele. Africa! Oh yes!
Ve středu 27. května k nám zavítali zástupci občanského sdružení Humanitas CZ pan António Flávio, který se narodil v Angole, a pan Mamadouba Keita, který pochází z Guineje. Přijeli nám přiblížit život a kulturu afrického kontinentu. Přečtěte si pár ohlasů na jejich návštěvu.

Poprvé jsem zblízka a na vlastní oči viděla opravdové lidi narozené v Africe. Docela obyvatelům Afriky závidím, protože na sebe mají více času a můžou si doma déle povídat. My se také dokážeme sejít, ale dá nám to víc práce. Je ale spoustu věcí, které jim nezávidím. Chtěla bych jim nějak pomoci. Líbilo se mi, jak nám podali bubny. Říká se, že v Africe je jen bída, ale lidé jsou tam veselí, přátelští, pohostí vás, podělí se i o poslední, mají bohaté srdce. Škoda, že se ti pánové mohou podívat domů jen jednou za několik let. Neumím si představit, že bych měla 15 dětí. Matky musejí být vyčerpané. Mají zvláštní hudbu, ve které buší i srdce. Je smutné, že všechny děti nemohou chodit do školy. Líbilo se mi na nich, že jsou skromní. Asi proto mohou žít šťastně a být veselí.



Sága Afrika