škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Udělej první krok s vírou. Nemusíš vidět celé schodiště, jen udělej první krok. (Martin Luther King Jr.)

CVRČEK SI TO SPOČÍTÁ

Ve čtvrtek 19. března si miliony dětí ve více než 30 zemích lámaly hlavičky při řešení příkladů mezinárodní matematické soutěže Klokan.
I naše děti se do této soutěže zapojily a to v kategorii matematických Cvrčků, která je určena pro žáky druhých a třetích tříd základní školy. V kategorii Cvrček je na řešení vyhrazeno 45 minut čistého času a řeší se sada 12 úloh. U každé mají cvrčci 4 možnosti. Malý počtář tedy jako výsledek zapíše  sérii písmen (A-D) označující řešení jednotlivých zadání. Může pak získat až 60 bodů. Úlohy jsou rozděleny do tří kategorií podle obtížnosti a tomu odpovídá i bodové ohodnocení. Řeší se příklady od nejlehčích až po ty nejtěžší. Vyhodnocení výsledků probíhá jak na úrovni jednotlivých škol, tak v okresu, kraji i na celorepublikové úrovni.

U nás nejlépe počítaly tyto děti.
Mezi druháky:
  1. Viktor Voborský
  2. Michal Filip
  3. Pavel Makovec
Mezi třeťáky:
  1. Matěj Karas
  2. František Dubský
  3. Klára Pilařová
Všem letos úspěšným počtářům blahopřejeme k dobrým výsledkům a všem ostatním dětem přejeme, aby v matematice našly zalíbení, protože ta je součástí mnoha velmi perspektivních oborů lidské činnosti a v budoucnu jim může zajistit zajímavou a dobře placenou práci.




Cvrček