škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

K tomu, abychom jasně viděli, často stačí jen změnit úhel pohledu. (Antoine de Saint Exupéry)

Mikulášská berla

Těsně před Mikulášem se uskutečnila ve sportovní hale soutěž ve šplhu po tyči. Prvního ročníku Mikulášské berly se zúčastnilo přes čtyřicet žáků prvního stupně. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích.


V nejmladší kategorii dívek zvítězila Michaela Plešáková, která vyšplhala téměř až ke stropu haly za 10 sekund. Druhé místo obsadila časem 12 sekund Tereza Lorencová a na třetím místě skončila Jana Svačinová časem 13 sekund.


V kategorii nejmladších chlapců zvítězil časem 10 sekund Vojtěch Bětík. Druhé místo obsadil časem 11 sekund Ondřej Mráček a na bronzový stupínek vyšplhal časem 11,5 sekundy Richard Hussar.


V kategorii mladších dívek zvítězila Kamila Fialová, která vyšplhala až ke stropu haly za necelých 8 sekund. Její dvě spolužačky Kateřina Pokorná a Adéla Pastyříková se podělily s totožným časem 8,8 sekundy o druhé místo.


V královské kategorii mladších žáků zvítězil absolutně nejrychlejším časem dne 6,2 sekundy Adam Cetlovský. Velmi těsný souboj o druhé místo nakonec pro sebe rozhodl časem 7 sekund Martin Makovec a pouze o pár desetin sekundy odsunul na třetí místo Matěje Volfa.