škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Štěstí není něco, co k člověku přijde jen tak. Přichází spolu s našimi činy. (Dalajláma)

Mikulášská laťka 2013

Již tradičně se na Mikuláše konala v chotovinské sportovní hale soutěž ve skoku vysokém. Domácí atleti soupeřili s žáky z Opařan, Ratibořských Hor a z nedalekého Borotína. V soutěži se sešly téměř tři desítky výškařů. Byli rozděleni do čtyř kategorií.

V kategorii mladších žákyň obsadila Kateřina Kollerová třetí místo, když dokázala přeskočit 110 cm. Výkonem 125 cm zvítězila borotínská Adéla Stiborová.

V mladších žácích získal pro domácí výškaře první vítězství Tomáš Cetlovský, který zdolal laťku ve výšce 125 cm. Na stupně vítězů ho doprovodil jeho spolužák David Čech, který výkonem 115 cm obsadil třetí místo.

V početně nejméně zastoupené kategorii starších žákyň stačilo Tereze Peštové 110 cm k zisku druhého místa. O 5 cm méně skočila Sára Kubálková, přesto jí to stačilo na třetí místo. Vítězkou se stala borotínská Karolína Kubešová, která se ladně přenesla přes laťku ve výšce 120 cm a zcela po zásluze zvítězila.

V královské kategorii starších žáků nejlepším zápisem svých pokusů zvítězil Jiří Seidl a vyskákal tak pro domácí atlety druhé vítězství. Hned za ním skončili bratři Volalíkovi z Borotína, kteří stejně jako Jirka skočili velmi slušných 150 cm.

Závěrem chci poděkovat všem závodníkům a popřát jim hodně nejen sportovních úspěchů. Našim výškařům děkuji za vzornou reprezentaci školy.

highnicholasjump2013