škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Mnohem lepší je odvážit se velkých věcí, získat slavná vítězství, i když se střídavými nezdary, než se řadit k těm ubohým duchům, kteří se ani moc neradují, ani netrpí, protože žijí v šedivém soumraku bez vítězství a porážek. (Theodore Roosevelt)

Mikulášská laťka 2010

Již tradičně se na Mikuláše konala v chotovinské hale soutěž ve skoku vysokém. Oproti minulým ročníkům byla konkurence slabší. Domácí atleti bojovali pouze s výškaři z nedalekého Borotína.
Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích a výsledky byly velmi těsné.
V kategorii mladších žákyň obsadila pouze vinou horších předešlých pokusů Šárka Kováčová druhé místo, když dokázala přeskočit 110 cm. S výkonem o 5 cm nižším skončila třetí Monika Boušková.
V mladších žácích opět vinou pouze horších předešlých pokusů získal Jiří Seidl druhé místo s výkonem 130 cm. Nutno říci, že Jirka v celé soutěži předváděl technicky velmi zdařilé pokusy. S výkonem 125 cm vybojoval třetí místo Jan Turek.
Jedinou porážku připravila borotínským výškařům Kateřina Müllerová v kategorii starších žákyň, kdy se ladně přenesla přes výšku 130 cm a zaslouženě zvítězila.
V královské kategorii starších žáků zazářil svým nenapodobitelným stylem Tomáš Fiala na druhém místě, když na třetí pokus dokázal přeskočit velmi slušných 145 cm. Následně se pokoušel zdolat i 150 cm, ale bohužel laťka na stojanech nezůstala.

Závěrem chci poděkovat všem závodníkům za reprezentaci naší školy a popřát jim hodně nejen sportovních úspěchů.

Podívejte se na nejlepší mikulášské skokany.

nicholashj