škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Kdo sám v sebe doufá, ten nejlepší podporu nalezl. (Karel Havlíček Borovský)

Sbírám, sbíráš, sbíráme...

Jak naše veřejnost asi ví, pořádáme ve škole řadu sběrových akcí. Některé jsou celoroční, např. sběr pomerančové kůry, jiné jednorázové, jako sběr papíru nebo kaštanů.

Letos jsme se přihlásili do nové soutěže – Těžíme hliník z našich domácností pořádané Ekocentrem Říčany a Ochranou fauny ČR ve Voticích. Jde o ekologicky zaměřenou soutěž, jejímž smyslem je naučit se třídit využitelný odpad a vrátit ho k recyklaci.

Garanty soutěže se stali žáci 9. třídy, kteří své mladší spolužáky seznámili se záměrem soutěže a poučili je, co sbírat.

A co tedy doma sbíráme? Jde především o sběr tenkostěnných hliníkových víček, které nesmí být potažené plastem (z jogurtů, lipánků, pomazánkových másel apod.) a plechovek z nápojů (cola, pivo…). Jsou označeny dole uvedeným symbolem. Podmínkou je, aby byl hliníkový odpad čistý.

Vybírat nastřádaný hliník budeme vždy jedenkrát za 2 měsíce (vždy dopředu oznámíme) a soutěž bude ukončena v květnu. Získané peníze použijeme pro činnost dětí.

Máte-li chuť se s námi zapojit a vytříděným hliníkovým odpadem nám přispět, moc nás to potěší a povzbudí k dalším aktivitám. Předem děkujeme!



symboly Al

Pokud chcete zvědět víc, jukněte na stránky organizátora, kde najdete Pravidla sběru.

Aluboy